Zbiór przepisów wypróbowanych oraz eksperymentów kulinarnych
Blog > Komentarze do wpisu
Rolada serowa

Składniki:

  • 0,5 kg żółtego sera
  • 30 dag pieczarek
  • 4 serki topione
  • 10 plastrów szynki
  • 2 jajka na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek szczypioru
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

  1. Szynkę i jajka pokrój w drobną kostkę. Szczypior i czosnek drobno posiekaj. Pieczarki pokrój na niewielkie kawałki i podsmaż na oleju. Dodaj serki topione i podgrzewaj, cały czas mieszając, aż się rozpuszczą. Do masy dodaj szynkę, jajka, szczypior i czosnek. Możesz doprawić do smaku.
  2. Żółty ser włóż do wrzątku na 30 minut. Po wyjęciu z wody szybko rozwałkuj. Na ser wyłóż farsz i zwiń roladę. Zawiń w folię i włóż na noc do lodówki.

Farsz doskonale nadaje się jako pasta kanapkowa. Wyśmienicie smakuje też z plackami naleśnikowymi jako danie obiadowe.

rolada serowa

wtorek, 10 listopada 2009, magda_gotuje

Polecane wpisy

  • Shawarma z kurczaka z ryżem po arabsku i zieloną sałatką

    W kuchni lubię eksperymentować nie tylko pod względem łączenia smaków, ale też sposobu przygotowywania potraw. Kreatywne gotowanie wymaga jednak czasu, a tego u

  • Owsiane placuszki

    Składniki : 1 szklanka mąki razowej 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 jajko 1 szklanka kefiru 5 łyżek wody 13 łyżek oliwy 3 łyżki szcz

  • Zapiekane bułeczki

    Składniki : 10 bułek wrocławskich 20 dag żółtego sera 2 czerwone papryki 40 dag resztek wędlin 250 ml słodkiej śmietanki przyprawa do pizzy, sól, pieprz Przygot

Komentarze
2009/11/10 19:18:48
Moja mama robiła kiedyś taka roladę, bardzo smaczna jest:))
Pozdrawiam serdecznie!